header-oldebroek-voor-mekaar

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek komt versterken?

De kunst van Buurtbemiddeling is het goed luisteren naar beide buren

Buurtbemiddeling, een initiatief van de gemeenten Nunspeet, Elburg, Oldebroek, de woningcorporaties UWOON en Omnia Wonen en de politie, is inmiddels een begrip in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Een laagdrempelige voorziening waar buren en buurtgenoten situaties met elkaar oplossen onder begeleiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. Radiolawaai, blaffende honden, een overhangende boom, pesterijen of stankoverlast. Zomaar enkele voorbeelden die de oorzaak kunnen zijn van irritatie tussen buren en/of buurtbewoners, soms oplopend tot diepgaande conflicten. En dat is jammer, want dat gaat ten koste van de leefbaarheid, de gezondheid én het leefplezier.

Zo werkt Buurtbemiddeling
De bemiddeling houdt in dat getrainde bemiddelaars naar het verhaal van beide buren luisteren. Ze geven geen oordeel, ze spelen niet voor rechter, ze zijn neutraal. Ze helpen de buren zelf een oplossing vinden. Het voordeel van Buurtbemiddeling is dat bewoners hun problemen niet bij politie of justitie neerleggen, maar proberen er onder begeleiding van buurtbemiddelaars onderling uit te komen. Daarmee kan worden voorkomen dat de spanning te hoog oploopt en komt er uiteindelijk een oplossing die voor beide buren aanvaardbaar is.

Voor wie is Buurtbemiddeling bedoeld?
Buurtbemiddeling is gratis en is voor alle inwoners van de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek die in een conflictsituatie met buren of buurtgenoten zitten of dreigen te komen. Om gebruik te kunnen maken van Buurtbemiddeling wordt alleen gevraagd mee te werken aan een werkbare oplossing, een oplossing waar beide buren zich in kunnen vinden.

Vrijwilligers gezocht
Kom je uit Nunspeet, Elburg, Oldebroek of omgeving en je kunt goed luisteren, vragen stellen en heb je een open, positieve en een optimistische benadering naar mensen. Dring jij je eigen normen en waarden niet op. Je laat je niet van de wijs brengen door agressie of verbaal gedrag. Je staat open voor mensen en je kunt goed samenwerken. Kom dan ons team versterken.

Buurtbemiddeling biedt de nieuwe vrijwilligers een leerzame, zinvolle en interessante tijdsbesteding waarin actief een bijdrage wordt geleverd aan de leefbaarheid van de dorpen, een professionele training conflictbemiddeling waar je altijd wat aan hebt, zowel in het werk als bemiddelaar als privé. Verder biedt Buurtbemiddeling begeleiding en ondersteuning, steeds meer ervaring in luisteren, vragen stellen, gesprekken leiden, contact leggen en helpen herstellen van de communicatie.

Interesse? Mail dan naar buurtbemiddeling@nunspeet.nl.

Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Hettie Schoonhoven, coördinator, telefoonnummer 0341 – 259 433.

Ben je op zoek naar andere leuke vrijwilligersvacatures kijk dan op www.vrijwilligersvacaturebankoldebroek.nl

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland