header-oldebroek-voor-mekaar

BMX-baan in Hattemerbroek officieel in gebruik genomen

Op maandag 6 mei nam de jeugd uit Hattemerbroek de BMX-baan in Hattemerbroek officieel in gebruik. Bob Bergkamp gaf het startschot en de jongste gebruikers reden de eerste meters op de mooie BMX-baan.

Onder het genot van alcoholvrije bubbel is er met elkaar een toost uit gebracht op het resultaat.

“In de afgelopen periode werkten veel vrijwilligers hard om de BMX-baan te realiseren. Mooi hoe zo’n leuk initiatief ontstaat en er vol enthousiasiasme aan gewerkt is. Als gemeente deden we vanuit OIdebroek voor Mekaar een financiële bijdrage. Het harde werken van de jeugd en alle vrijwilligers loont. Er ligt een prachtige BMX-baan waar de jeugd heerlijk kan crossen. Heel veel plezier op de baan!”, aldus wethouder Bob Bergkamp.

De baan aan de Verlengde Kerkweg is op initiatief van de BMX jeugd en ouders aangepakt. De initiatiefnemers presenteerden hun plan aan het Dorpsoverleg Hattemerbroek en de gemeente Oldebroek. Uitgangspunt was om een duurzame, veilige en uitdagende baan te creëren. Samen gingen ze in 2018 van start. In het voorjaar is door het bestraten van de bochten, maken van een echte startbult en het aanbrengen van de graluxtoplaag de laatste hand gelegd aan echte BMX baan.

Bekijk hier de fotoreportage gemaakt door Alida Bosma gemaakt voor Locourant

Berry Bijsterbosch: “De samenwerking met het dorpsoverleg, de gemeente en dan met name met dorpscontactambtenaar Johan Neevel zijn altijd zeer constructief en positief geweest. De initiatieven en ideeën kwamen vanuit de kinderen zelf, de ouders hielpen een handje geholpen om het fysiek allemaal voor elkaar te krijgen of om het hele plan enthousiast over te brengen naar de inwoners van Hattemerbroek en de gemeente. Het blijkt maar weer eens dat kinderen in staat zijn om tot mooie plannen te komen én ze er echt voor gaan als ze iets graag willen. De BMX-baantje zeker een aanwinst voor gemeente Oldebroek maar ook van buiten onze gemeente weet de jeugd dit baantje al te vinden.”

In de zomer geeft de werkgroep een BMX clinic voor de jeugd.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland