header-oldebroek-voor-mekaar

De Huiskamer van Wezep is een kleinschalig inloophuis. Waar activiteiten worden georganiseerd en waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en zelf activiteiten kunnen starten. Voor iedereen en door iedereen die er een bijdrage wil leveren. Een plek voor jong en oud. Ontmoeten, gezellig bezig zijn, een kopje koffie drinken, formulieren invullen, een repaircafé, een handwerkcafé, enzovoort.

U bent van harte welkom!

Kleding Repair Café & Handwerk Café
Een knoopje van uw blouse? En het lukt niet dit zelf te repareren? Kom dan naar het Kleding Repair Café. Of even lekker creatief bezig zijn op het gebied van handwerken? Neem gerust uw breiwerk, borduurwerk of ander handwerk mee! Samen werken, elkaar helpen of gewoon lekker een kopje koffie. Van harte welkom. Elke Dinsdagmiddag van 13:30-15:30uur

Formulierenbrigade: helpt jou op weg!
Formulieren invullen, zorg aanvragen, gesprekken voorbereiden, contact opnemen? Dat is lang niet altijd even makkelijk. Waar moet je beginnen? Wat moet je waar invullen? Wanneer bereid je wat voor? Wie moet je waarvoor hebben? Kortom, een hoop vragen. Hiervoor heeft team Ambulante Dienstverlening van ’s Heeren Loo Oost-Nederland de Formulierenbrigade in het leven geroepen.

Wat doet de Formulierenbrigade?
De Formulierenbrigade ondersteunt jou bij het aanvragen van zorg en financiën, helpt je bij het voorbereiden van gesprekken met gemeente, helpt met het beantwoorden van mail, zoekt met je mee naar de beste zorg en leer-werkplek, enzovoort. Ook hebben we antwoorden op vragen die jij hebt of gaan we samen met jou opzoek naar het antwoord.

Waar helpt de Formulierenbrigade bij?
De Formulierenbrigade helpt jou bijvoorbeeld bij:

 • invullen van formulieren, papieren of het schrijven van een brief naar een instantie.
 • aanvragen van zorg bij de gemeente (Wmo= Wet Maatschappelijke Ondersteuning).
 • aanvragen van langdurige zorg bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).
 • het aanvragen van gespecialiseerde hulp/therapie bij het CIZ.
 • het voorbereiden van het keukentafel gesprek.
 • aanvragen/verantwoorden van een PGB (Persoons Gebonden Budget).
 • aanvragen van ondersteuning hun financiën.
 • aanvragen van opvoedondersteuning voor de kinderen.
 • voorbereiden van gesprekken met instanties.
 • het vinden van een geschikte dagbesteding/daginvulling.
 • het zoeken naar een goede logeerplek of woonvorm.

Heb je een andere vraag? Dan gaan we met jou op zoek naar het antwoord.
De Formulierenbrigade iedere woensdagochtend van 9:30- 12:00 uur aanwezig in De Huiskamer van Wezep.

De Formulierenbrigade is er voor alle inwoners van de gemeente Oldebroek die vragen hebben over het invullen van formulieren of die vragen hebben over zorgzaken. ’s Heeren Loo biedt al jaren deze ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking, wij willen deze kennis nu ook graag inzetten ten behoeve van de Formulierenbrigade.
De Formulierenbrigade wordt uitgevoerd door medewerkers van het Ambulante Team van de gemeente Elburg en Oldebroek van ’s Heeren Loo.

Repair Café
Kom langs met uw kapotte spullen. Een vrijwilliger staat voor u klaar om te bekijken wat er aan de hand is. Ze helpen u graag bij het oplossen van uw problemen of geven u deskundig advies. Heeft u geen reparatieklusje dan kunt u ook zomaar langs komen om de sfeer te proeven. Iedere woensdagmiddag van 13:30- 15:30 uur.

Koffieochtend
U bent alleen en / of voelt zich eenzaam. Of u wilt gewoon even graag met mensen praten of even luisteren. De koffie staat klaar. Elke dondermorgen vanaf 10:00-12:00 uur.

Financieel Café
Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan u helpen bij het invullen van formulieren, zowel op papier als digitaal. Met onder andere betrekking op een aanvraag voor een uitkering, aanvragen voor toeslagen, aanvragen voor kwijtscheldingen. En ook bij het schrijven van een bezwaarschrift of bellen naar een instantie. Elke donderdagmiddag 14:30-16:30 uur.

Weggeefkast
Iets wat niet meer wordt gebruikt, maar nog wel goed is? Leg het in de weggeefkast. Iedereen kan hier iets brengen of halen. Het is wel de bedoeling dat er voor ieder artikel dat wordt gehaald, een artikel wordt teruggelegd. Denk bijvoorbeeld aan boeken of speelgoed, een vaas, enzovoort.

Stichting Meer Samenleving
De Stichting Meer Samenleving is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft sociaal/maatschappelijke activiteiten te organiseren die gericht zijn op het verbeteren van de leefomgeving van alle inwoners van de gemeente Oldebroek. Daarnaast kan de Stichting optreden als belangenbehartiger. Bewoners worden hierin actief betrokken en wordt gevraagd mee te helpen in de ontwikkeling van activiteiten.

ZorgSaam Oldebroek
ZorgSaam Oldebroek is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft de betrokkenheid voor de medebewoners in de gemeente Oldebroek te vergroten. We willen hulp bieden door onze eigen kragen en mogelijkheden in te zetten voor mensen die wel een helpende hand kunnen gebruiken.
In Oldebroek mag niemand eenzaam zijn!
logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door deĀ provincie Gelderland