header-oldebroek-voor-mekaar

De jeugd van Hattemerbroek en omstreken heeft aan de Kerkweg een mooie eigen BMX baan.  De baan is niet altijd zo mooi geweest.  Vaak werd er naar eigen inzicht een gat gegraven of een extra springbult gecreëerd. Dat was niet altijd even veilig.  De BMX-jeugd uit Hattemerbroek is in 2017 samen met een aantal ouders in de pen geklommen voor een mooie en veilige baan.  De groep weet waar ze over praat.  Onder hun zijn bijv. een tweevoudig Nederlands kampioen en vice Nederlands kampioen  BMX. De ervaring van hun en de ouders zijn verwerkt in dit plan.  Het plan werd door het Dorpsoverleg Hattemerbroek en de gemeente Oldebroek omarmt en gezamenlijk is in het voorjaar 2018 de baan in een eerste fase klaargemaakt.

De kunst is om een veilige baan te maken waarin de BMX-ers geprikkeld worden om fraaie capriolen uit te halen en om zo snel mogelijk te rijden. De baan is voor iedereen op een BMX of crossfiets toegankelijk.

BMX2

De kunst voor de initiatiefnemers en de bouwers was om een veilige baan te maken waarin de BMX-ers geprikkeld worden om fraaie capriolen uit te halen en om zo snel mogelijk te rijden. De baan is voor iedereen op een BMX of crossfiets toegankelijk.  Dit is gelukt.
De baan zal in de herfst verder geperfectioneerd worden door de vrijwilligers. Dit door het onder andere aanbrengen van een mooie toplaag. In de herfstvakantie zal de baan gereed zijn.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland