header-oldebroek-voor-mekaar

Persbericht gemeente Oldebroek, 19 mei 2023

De gemeente Oldebroek zet alle jonge mantelzorgers in het zonnetje. Dit gebeurt tijdens de landelijke Week van de jonge mantelzorger, van 1 t/m 7 juni. De gemeente waardeert de inzet van jonge mantelzorgers enorm en geeft ze daarom graag een cadeautje: het mantelzorgcompliment. Ook worden er 1, 3 en 6 juni leuke activiteiten georganiseerd.

Wanneer ben je jonge mantelzorger?
Als er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Als je je daarover vaak zorgen maakt. Als je thuis daarom moet meehelpen. Als je vaak zorgt voor je familielid of iemand anders in je directe omgeving.

Niet meer in november
Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “Eerder kregen de jonge mantelzorgers het mantelzorgcompliment in november, tegelijk met het mantelzorgcompliment voor volwassenen. Vanaf dit jaar veranderen we dat in Oldebroek. Zo krijgen de jonge mantelzorgers de speciale aandacht die ze verdienen, dat vind ik belangrijk. Nu staan zij even in het middelpunt.”

Aanmelden mantelzorgcompliment en activiteiten
Kent u een jonge mantelzorger? De gemeente vraagt om hem of haar aan te melden voor het mantelzorgcompliment. Ongeveer 140 jonge mantelzorgers zijn bekend bij de gemeente. Zij krijgen in de Week van de jonge mantelzorger het mantelzorgcompliment in de brievenbus, hier is geen aanmelding voor nodig. Ook ontvangen zij via de mail een uitnodiging voor de activiteiten. Maar er zijn vast meer jonge mantelzorgers zijn die nog niet bij de gemeente bekend zijn. Een jonge mantelzorger aanmelden kan via Connie Arnold, carnold@oldebroek.nl of Gert Zomer, gzomer@oldebroek.nl. Bellen kan naar 0525 63 82 00.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland