header-oldebroek-voor-mekaar

Gratis compost als dank voor het scheiden van uw GFTe

Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen zaterdagochtend 23 maart 2024 gratis compost ophalen. Met deze actie bedanken we u voor het inleveren van uw groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFTe).

Afhalen van het compost kan op 23 maart van 09.00 tot 11.00 uur. Per persoon zijn er twee zakken compost van 40 liter beschikbaar. Kom op tijd, want op=op!

U kunt terecht op de volgende locaties:

• Gemeentewerf, Ampèrestraat 13 in Wezep
• Parkeerplaats gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

Natuurlijke balans
Compost is perfect voor het gebruik in uw tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten.

Scheiden van GFTe goed voor milieu en portemonnee
Van de groente- en fruitschillen, overgebleven restjes eten, snijbloemen, eierschalen, koffiedik, theezakjes en tuinafval uit uw groene container wordt compost gemaakt. Deze compost gaat naar de land- en tuinbouw of wordt in de particuliere tuin als bodemverbeteraar gebruikt. Maak uw eigen potgrond door tuinaarde en wat compost te mengen. Dit is veel milieuvriendelijker en goedkoper dan potgrond uit de winkel.

Uw GFTe nog beter scheiden?
We zijn in de gemeente Oldebroek al op de goede weg met het scheiden van GFTe. Maar het kan nog beter! Gemiddeld komt er ieder jaar nog zo’n 39kg GFTe per inwoner in de grijze container terecht. Wilt u precies weten wat er allemaal in de groene container hoort? Kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl of www.afvalscheidingswijzer.nl.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland