header-oldebroek-voor-mekaar

Jans zit gezellig te praten in de huiskamer van Wezep. Net geopend. Een inloophuis voor iedereen. Het idee werd al enige jaren geleden geboren toen Hettie nog lid was van de koersgroep (groep wonen en welzijn)  Na het verlaten van de groep heeft ze haar passie doorgezet met anderen uit vrijwilligersorganisaties die raakvlakken hadden. Doorzetten en out of the box denken zou ze zeggen en daar houdt de koersgroep ook van.
Behalve een aantal initiatieven die al ontwikkeld zijn, kunnen daar ook nieuwe gezamenlijke ideeën ontwikkeld worden.( Bellen met Liesbeth Smit 06-30765104 of Hettie Schoonhoven 06-20460298, of natuurlijk gewoon een kijkje gaan nemen.)
Inmiddels schuift Pietje ook aan. Hij was op een klankbordgroep bijeenkomst geweest, waar men omgeving informeerde over de senioren woningen die naast Veldheem gebouwd gaan worden. Het was uiteraard prima dat ieder over de laatste ontwikkelingen op de hoogte werd gesteld. Wel had het hem verbaasd dat er een half jaar vertraging in de plannen was. Hem bekroop het gevoel dat de gemeente in de communicatie en het toepassen van regeltjes erg strikt geweest was, en dat projectontwikkelaar en architecten niet te veel wilden zeggen om de ‘sfeer’ goed te houden. Hij moest daarbij denken aan de perikelen over bouw van woningen op het voormalige terrein van de Johan Frisoschool. De gemeenteraadsstukken die hij daarover kreeg als deregulatieman van de koersgroep waren eindeloos lang en geschreven in een taaljargon dat hij nauwelijks kon volgen.
Alles bijeen had hij zich voorgenomen om met de opvolger van Marcel (deregulatie)  van de gemeente eens zou gaan praten over nogmaals regeltjes en taalgebruik. Als je wilt dat bewoners uit de gemeente mee praten en denken moet je wel elkaars taal spreken. Dat is communicatie!!

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland