header-oldebroek-voor-mekaar

(Het verhaal van de koersgroep over de weg naar een samenleving voor elkaar in de gemeente Oldebroek-3)

“En?’ vraag Jans. Pietje port nog eens wat in het vuur dat bijna was uitgegaan, tijdens zijn dutje. Zijn buik was wat vol geraakt van alle lekkernijen die Jans hem had toegestopt: kruutmoes,  boffert en dan weet je het wel. Hij was ook een beetje teleurgesteld omdat er niets in zijn mailbox zat. Aarzelend zei hij:” Er zat niets in”. “Kop op Pietje, laten we eerst eens zien of we iets over het hoofd gezien hebben. Wellicht konden de mensen de website niet vinden, of vonden ze gewoon de weg niet op de site zelf ; maar misschien zijn we in ons enthousiasme ook wel te ongeduldig. Kijk wij gaan er dagelijks mee om. Geef ze de tijd”.

Pietje krabbelt eens achter zijn oren, het zal allemaal wel, maar het is toch zuur zo meent hij. Ik ga toch weer een oproep doen. Wellicht dat de 12 aanbevelingen die de koersgroep heeft gedaan en waar goed over is nagedacht de mensen enthousiast kunnen maken. Hij kent ze bijna uit het hoofd, maar voor de burgers staan die op de website, als ze daar naartoe gaan kunnen ze meteen eens rondneuzen wat er allemaal kan en gaan ze wellicht vragen stellen of misschien hebben ze wel een initiatief.

Pietje denkt dat het een goed plan is en bespreekt zijn idee met Jans. Ze schenken nog een bakkie bij. Samen plannen maken en ideeën uitwerken is toch het fijnste wat er is denken ze. Een website is wel een wat sober medium als je enthousiasme wilt delen, maar je bereikt wel snel veel mensen en die moeten weer begrijpen dat het dan pas kan beginnen, namelijk elkaar daadwerkelijk ontmoeten. Jans zegt: ”De website geeft de richting. De ontmoeting die daarvan het gevolg is geeft de warmte. Pietje is het daar volkomen mee eens. Hij denkt: Als vrijwilligers en enthousiaste mensen sterren waren zou het nooit meer donker worden, maar hij is ook maar een mens en zakt weer even lekker onderuit. Hij denkt nog even: oppassen dat er geen as van mijn sigaar valt.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland