header-oldebroek-voor-mekaar

Het eerste wat Jans  ’s morgens doet is even de krant inzien. Zij laat zich over regionale zaken graag informeren. Deze ochtend is haar oog op een bijzonder artikel gevallen. Het gaat over een dame die zich verleidkundige noemt, een woord dat ze nog nooit had gehoord. Deze mevrouw had zelfs een instituut ervoor ingericht. In haar relaas beschreef ze hoe veel mensen, vooral mannen een heel verkeerd idee hadden over wat dat instituut precies deed.

Wat was het geval. De mevrouw in kwestie was communicatiedeskundige, het instituut was opgericht om een poging te doen een handreiking te bieden bij het ‘verleiden’ van mensen om goede stappen te zetten in een opbouwend proces. Ook het enthousiast maken van mensen voor een gezamenlijk project behoorde bij de werkzaamheden. Samen praten, samen veranderen en vernieuwend verder gaan, uitnodigen, lage drempels etc. etc. Bij het lezen werd Jans steeds enthousiaster. Dat is wat de koersgroep ook wil in de samenleving! Ze zal er met Pietje nog wel eens op terugkomen. Misschien moet de naam koersgroep wel veranderd worden in ‘groep der verleiding’ grapt ze in zichzelf.

Pietje kwam vrijwel in dezelfde tijd tot een geweldig idee. Hij was aan de 4daagse begonnen (waarover in de volgende column meer) en liep over de Waalbrug Nijmegen uit. Zoals wel vaker de eerste dag had hij niet zo best geslapen: hij moest er weer even inkomen. Zijn aandacht werd getrokken door een groepje wandelaars die zich helemaal niets gelegen lieten liggen aan de omgeving of het wandelplezier. Ze keken strak naar hun mobieltje. Pietje begreep dat ze in de ban waren van het Pokemonspelletje en dat ze van plan waren bepaalde creaturen te vangen. Helemaal fanaat dacht hij, maar tegelijkertijd realiseerde hij zich dat het spelletje een dergelijk uitdaging was, dat zelfs de 4daagse er even voor moest wijken. “Zouden we de www.oldebroekvoormekaar.nl niet zo’n uitdaging kunnen meegeven?” vroeg hij zich af. Er een spelletje opzetten dat mensen bv. essentiële punten of plaatsen moeten zoeken in Oldebroek, of weetjes uit de geschiedenis of iets van een bedrijf. Niet alleen de website zou uitdagend kunnen worden, maar wellicht zouden ook jongeren zich ervoor gaan interesseren, en die jongeren hebben we heel graag bij de koersgroep. Ook zij maken deel uit van de samenleving en Oldebroek voor mekaar. Hij wordt warm bij deze gedachte en is in het dorp Lent aan de overkant van de Waal voor dat hij het in de gaten heeft. Door zijn hoofd  draait: zouden de websitemakers dat kunnen? www.oldebroekvoormekaar.nl

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland