header-oldebroek-voor-mekaar

Vandaag moet het maar eens over de 4 daagse van Nijmegen gaan vindt Pietje, die al vroeg gestart is met zijn pittige wandeling naar Elst. Hij heeft de hele dag om na te denken over de overeenkomsten van dit sportfestijn en Oldebroek voor mekaar.  Het is altijd moeilijk om een ander in jouw eigen passie te laten delen; niet iedereen heeft namelijk dezelfde passie. De ervaring heeft hem geleerd dat de wandelaars er voor elkaar zijn. In Lent op de via Begonia heeft hij echt zin in een lekkere kop koffie. Langs de weg zitten de mensen, net uit bed, aan hun ontbijt. Voor hij het weet komt er een vraag uit de berm ”ook een bakje?”. Hij zegt geen nee en vraagt zich af of er iets op zijn gezicht te lezen was (voor mekaar denkt hij).

Voor hij in het dorp Lent aankwam is hij de brug gepasseerd. De laatste jaren is er in het kader van de Waalsprong veel veranderd. Opritten van de brug, een bypass in de Waal, met een compleet nieuw eiland. Een zeer innovatief project waar van alles bij kwam kijken. Verandering infrastructuur: woningen, waterwegen, landerijen, alles leek op de schop te gaan, nu lag alles er prima bij. Hij bedacht zich of de gemeente Nijmegen ook een soort koersgroep had: een groep mensen die vanuit de samenleving projecten in dit geval mede beoordeelt naar leefplezier, dat natuurlijk naast de noodzaak van aanleg gelegd dient te worden.

In Elst werd het behoorlijk warm, een koud flesje water wordt hem uit het publiek aangereikt (voor mekaar denkt hij).

Langs de weg is iemand flauw gevallen door de warmte. De ambulance moet zich een weg banen door een menigte van 46000 man, maar het verloopt allemaal heel soepel, de mensen gaan a.h.w. vanzelf opzij (voor mekaar denkt hij).

In het dorp Oosterhout gaat Pietje de dijk op. Meestal is het daar warm en in 2006 reden de ambulances af en aan. Iemand heeft zijn schoenen uitgetrokken en heeft even niet opgelet, de wandelaar is de wanhoop nabij en kan niet verder lopen. De oplossing wordt echter door iemand aangedragen die een aantal schoenen heeft om te passen. De wandelaar gaat met de schoenen van zijn gever naar Nijmegen lopen (voor mekaar denkt Pietje).

Als Pietje weer in Nijmegen is kan hij wel een heel boek bedenken voor de volgende dagen. Het is een boek van samen zijn met een passie, er voor elkaar zijn en mensen uitdagen om er bij te willen horen: Oldebroek voor elkaar begint bij mensen voor elkaar. Alle mensen recht van lijf en leden uit de gemeente Oldebroek zou Pietje in een van de komende jaren willen uitnodigen eens mee te lopen met de 4daagse, dan proef je wat het betekent er voor elkaar te zijn. www.oldebroekvoormekaar.nl

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland