header-oldebroek-voor-mekaar

Wandelt u graag en vindt u het van belang dat Het Klompenpad Het Vreepad goed onderhouden wordt? Doe dan mee met ons. Ook zijn er plannen voor een nieuw Klompenpad. We kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken.”

Er is in 2015 hard gewerkt aan het realiseren van het Klompenpad Het Vreepad in de gemeente Oldebroek. In 2014 was er in het Boerderijmuseum in Oldebroek de startbijeenkomst voor het nieuwe pad. Toen werden er mensen gezocht die mee wilden helpen het pad te ontwikkelen. Nu, 2015, een jaar later na startbijeenkomst, kunnen we zeggen dat het is gelukt.

Het is een afwisselend Klompenpad geworden, een rondwandeling van zo´n 16 km die een heel afwisselend beeld schetst van dat wat de gemeente Oldebroek tussen Oldebroek en Wezep te bieden heeft aan cultuurhistorisch landschap. Aan alle kanten is meegewerkt aan de totstandkoming van de route. Particuliere grondeigenaren hebben hun medewerking verleend aan de route. Oude fotoalbums zijn tevoorschijn gehaald om fotomateriaal voor de folder te verzamelen. Er zijn filmopnames gemaakt van de grot bij landgoed Oldhorst. Op een filmpje in de app die bij het pad hoort, kan de wandelaar zien hoe de grot er van binnen uitziet.

Verschillende vrijwilligers zijn op pad geweest om de mooiste route uit te zetten en anderen hebben de pen ter hand genomen om mee te schrijven aan de tekst. Alles kan altijd nog beter en nog mooier, maar we zijn heel blij met het resultaat. Het is geweldig dat op deze manier, door samen te werken, een prachtige route is ontstaan.

Het mooie van klompenpaden is dat het maandelijks door een groep vrijwilligers op toerbeurt wordt nagelopen om er voor te zorgen dat de bewegwijzering intact blijft en dat eventuele mogelijkheden om het pad nog verder te verbeteren worden gesignaleerd.

Een aantal mensen dat betrokken was bij de ontwikkeling van het pad blijven ook aan als naloop of beheer vrijwilliger. Hier kunnen we nog best wat mensen gebruiken die het fijn vinden om te wandelen en willen meewerken om de route zo goed mogelijk in stand te houden. Er is al een coördinator voor de beheergroep gevonden. We zoeken gelijkgestemden die een rol willen spelen in het beheer van het pad of om mee te helpen een nieuw Klompenpad in Wezep te realiseren. ”

Bekijk meer informatie over het Vreepad

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland