header-oldebroek-voor-mekaar

Kunstweekend Eigenheimers IV

Kunstweekend Eigenheimers IV “Kunst van eigen bodem”
Dit jaar wordt voor de 4e keer het kunstweekend Eigenheimers georganiseerd. In deze 3 dagen wordt een expositie gehouden van kunst gemaakt door (oud-) inwoners van Noordeinde. Deze expositie is gratis toegankelijk en begint op donderdagavond 11 oktober(opening) en eindigd op zaterdag 13 oktober tegen het eind van de middag. Op de zaterdag is het voor jong en oud tevens mogelijk deel te nemen aan verschillende workshops. Verder zal er door een aantal inwoners muziek ten gehore worden gebracht.

De expositie vind om de 2 jaar plaats en het aantal deelnemers groeit met de jaren. Op dit moment hebben zich al ruim 25 personen opgegeven.

De naam van de expositie Eigenheimers “kunst van eigen bodem” komt van de aardappel die in de Flevopolder (aan de overkant Veluwemeer) gewonnen wordt. Voorheen was dit de Zuiderzee welk het afgelegen dorp Noordeinde teisterde met overstromingen. De buitenwereld was ver weg en de Noorders moesten het dan ook met elkaar “rooien”. Dit maakte de inwoners van Noordeinde zelfredzaam en eigenzinnig, wat ook van dag te dag nog wel merkbaar is. Het “voormekaar” zit Noordeinde in de wortels.

De vrijwilligers van Locourant hebben een videoverslag gemaakt van de opening. Klik hier om deze te bekijken.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door deĀ provincie Gelderland