header-oldebroek-voor-mekaar

Tien basisscholen van de Noord-Veluwe doen van 11 september tot en met 5 oktober mee met de E-waste Race. Het project is woensdag officieel van start gegaan met een kick-off in elke gemeente. Wethouder Beerd Flier was hiervoor aanwezig bij groep 8 van basisschool De Wegwijzer in Oosterwolde. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u tussen 11 september tot en met 5 oktober 2023 gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Uw e-waste aanbieden kan op www.ewasterace.nl.

Wat is e-waste
Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

Laat uw e-waste ophalen
Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus bied uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan!

Kortingscodes
Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Bijvoorbeeld horloges van Circular Clockworks, koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en producten van Build Your Own Robot (BYOR).

Deelnemende scholen
De scholen die meedoen zijn: Timotheüsschool (Oldebroek), De Wegwijzer (Oosterwolde), De Springplank (Harderwijk), van Damschool, basisschool met de Bijbel (Putten), Ds. Baxschool (Elburg), De Wegwijzer (Putten), Irene, PCB (Ermelo), De Wildemaetschool (Elburg) en CBS De Morgenster (Nunspeet). De E-waste Race Noord-Veluwe wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek én Weee Nederland en WeCycle.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland