header-oldebroek-voor-mekaar

Jan Boeve, vrijwilliger van Paardensport Vereniging Noord Veluwe, ontving vrijdagavond de Oldebroeker erepenning. Tijdens de jaarlijkse sportverkiezingsavond reikte locoburgemeester Beerd Flier de erepenning aan hem uit. De gemeente kent deze onderscheiding toe aan personen en organisaties die zich minimaal tien jaar op een bijzondere manier inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Clubman 2023
Traditioneel zet de Stichting Sportverkiezing Gemeente Oldebroek jaarlijks de lokale sportwereld in het zonnetje. Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar is er ook de titel Clubman/Clubvrouw van het jaar. Voor vrijwilligers die dat beetje extra doen. Sportverenigingen kunnen daarvoor kandidaten aandragen. Dit jaar ging deze onderscheiding naar de heer Jan Boeve uit Oosterwolde. Hij zet zich al sinds 2002 onvermoeibaar in voor met name de accommodatie van zijn club PSV Noord Veluwe.

Gemeentelijke erepenning
Sinds 2014 krijgt de Clubman of Clubvrouw van het jaar ook de erepenning van de gemeente Oldebroek. Sportwethouder Beerd Flier: “Het college is erg blij met de voordracht van Jan Boeve.” PSV Noord Veluwe beschrijft Jan Boeve als iemand van wie zijn hele leven in het teken staat van pony’s en paarden. Hij is nauw betrokken bij de club en dan vooral bij het onderhoud van de accommodatie. Op wedstrijddagen is hij al voor dag en dauw bezig met het prepareren van de rijbanen. Net als heel veel vrijwilligers doet Jan Boeve dat het liefst op de achtergrond, want hij houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan.

Beerd Flier: “De gemeente is heel trots op alle vrijwilligers en vandaag speciaal op Jan Boeve. Hij is een boegbeeld van zijn vereniging en een groot voorbeeld als sportvrijwilliger. De erepenning en titel Clubman van het jaar komen hem van harte toe.”

Foto: Clubman 2023 Jan Boeve en sportwethouder Beerd Flier, foto door: Jack Aalderink
logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland