header-oldebroek-voor-mekaar

Oldebroeks Buurtbelang wil er graag mensen bij

OLDEBROEK – Als ze bij Oldebroeks Buurtbelang een wensenlijstje zouden mogen invullen dan wisten ze het wel. “We zijn maar met z’n drieën. Een paar enthousiaste mensen erbij, dat zou mooi zijn! Dan kunnen we ook meer doen voor Oldebroek.”

oldebroek_1
Gerrit Wessels en Agnes de Jong: “Alleen klagen helpt niet, iedere inwoner kan iets doen.”

Agnes de Jong, Gerrit Wessels en Marijke Stouwdam zijn het drijvende trio achter de groep die de schakel vormt tussen gemeente, instanties en de inwoners van de kern Oldebroek. “We zijn niet gekozen, dus formeel hebben we misschien geen rol. Toch merk je dat bijvoorbeeld de gemeente met ons praat en ook de mensen in Oldebroek weten ons te vinden. Dat lukt je als individuele inwoner moeilijker”, vertelt Agnes de Jong.
Verbeteringen in de Rozenstraat en de Stationsstraat zijn de eerste resultaten die zijn geboekt. “Je moet het hebben van de kleine successen, snel gaat het niet”, weet Gerrit Wessels. “Alleen klagen helpt niet, iedere inwoner van ons dorp kan iets doen. En met een groep als deze gaat dat simpelweg gemakkelijker.”
Agnes de Jong is het van harte met hem eens. “Ik woon ook maar gewoon in Oldebroek. Er zijn genoeg zaken die te groot voor ons zijn of waar we geen invloed op hebben. Dus pakken we de dingen aan waar we wèl het verschil kunnen maken.”

Frisser
Vooral in de Rozenstraat viel dat goed uit. De straat ziet er frisser uit en bewoners hebben kunnen meedenken over de groenaanplant. “Mijn ouders wonen daar en ik merkte dat er geen gang meer in zat. Agnes is weer gaan praten en daarna is het klaar gekomen.” “De straat doet nu zelf samen het onderhoud, je merkt dat het contact tussen de buren is veranderd”, heeft De Jong gemerkt.
Op dit moment is de groep bezig met het onder de aandacht brengen van de Koningslinde die ter gelegenheid van de kroning van Willem-Alexander op de hoek van de Tulpstraat is geplant. “Er schijnt ook nog ergens een Koningslinde voor Beatrix te staan. Alleen hebben wij geen idee waar. Misschien dat iemand uit het dorp het weet…”
Het bij elkaar brengen van de gemeente en de samenleving zien ze in ieder geval allebei als een belangrijke taak. “En daar zouden we het liefst meer mensen bij betrekken.” Wessels weet dat het werven van vrijwilligers niet meevalt. “Maar als je iets voor je dorp wilt betekenen dan is het een mooie kans.” Wie meer informatie wil kan contact met hem opnemen via 0525-631046 of g.wessels@chello.nl.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland