header-oldebroek-voor-mekaar

Oosterwolde gaat voor vitaliteit

OOSTERWOLDE – Dorpsbelang Oosterwolde heeft grote ambities. Een nieuwe sporthal, dorpshuis, supermarkt en appartementen bij elkaar in het hart van het dorp. “Met dat plan zijn we al jaren bezig”, meldt voorzitter Nanne Schoonhoven. Hij hoopt dat de gang er in komt, want vernieuwing is nodig voor de toekomst vindt hij. “Ik hoop dat de politiek niet alleen aan de korte termijn denkt. Dit plan zorgt voor de vitaliteit van dit dorp voor de komende dertig, veertig jaar. Het is misschien nu een flinke investering, maar in die periode verdient het zich echt wel terug.”
Hij woont zelf zijn hele leven al in Oosterwolde. “Mijn familie woont hier in ieder geval al een jaar of vierhonderd. En dat wil ik weten ook.” Dus is het voor Nanne Schoonhoven niet meer dan normaal om de handen uit de mouwen te steken voor de gemeenschap. Ruim tweeduizend inwoners telt de kern en volgens de dorpsvoorzitter is dat een hechte gemeenschap. “Ook als je import bent kun je er, als je dat wilt, zo bij horen. Dat zie je in ons bestuur ook. Het is een gemêleerd gezelschap.”

oosterwolde_dg_1

Serieus genomen
Met zeven bestuursleden wordt veel aangepakt. Het dorp heeft het eigen groenonderhoud georganiseerd en ook is Dorpsbelang druk met de uitbreiding van de begraafplaats en het stimuleren van woningbouw. “Mensen uit het dorp weten ons prima te vinden als er wat speelt. We zijn ook blij met de samenwerking die we met de gemeente hebben. We worden serieus genomen en bereiken het een en ander. Als de gemeente in een kern met een pilot of experiment wil beginnen kiezen ze daar ons vaak voor uit. Ze weten dat we mee willen werken en actief zijn.”
Nooit gedonder en staan voor wat je zegt, dat zijn volgens Nanne Schoonhoven kwaliteiten waar Oosterwolde om bekend staat. “Het is een lieflijk, mooi dorp. Het is ook jong, het is zeker geen grijs dorp.”
Dat wil de voorzitter graag zo houden. “En dan moet je steeds blijven werken aan vernieuwing, aan het bruisend houden van Oosterwolde. We hebben een rijk verenigingsleven, er gebeurt van alles. Voor ons als Dorpsbelang is het op peil houden van de voorzieningen de belangrijkste opgave.”
Nanne Schoonhoven geeft er met liefde zijn vrije avonden voor op. “Oosterwolde is mijn hart. Ik ben gek met mijn dorp, daar doe ik alles voor.”

Website Stichting Dorpsbelang Oosterwolde: http://www.dorpsbelangoosterwolde.nl/

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland