header-oldebroek-voor-mekaar

Laatste jaren is de Japanse Duizendknoop verschillende keren in het nieuws geweest. Het is een zeer moeilijk te bestrijden plant die grote schade kan aanrichten aan infrastructuur en bouwwerken. Deze plant komt ook voor in onze gemeente. Daarom vind ik het tijd om een Duizendknoopbrigade op te richten, zoals men in Renkum ook heeft.

Persoonlijk ben ik al ruim een jaar bezig met het inventariseren van de groeiplaatsen van de Duizendknoop in onze gemeente. Zie links hier beneden.

Op woensdag 27 juni 2018 is er een gesprek geweest tussen enkele ambtenaren en mij om te onderzoeken hoe wij gezamenlijk dit probleem kunnen aanpakken. Dit overleg krijgt waarschijnlijk vervolg.

Sinds enige tijd zijn al twee burgervrijwilligers de Duizendknoop actief aan het bestrijden. Omdat dit om relatief jonge groeiplaatsen zijn lijkt de bestrijding hier succesvol. Op de kaart zijn deze plaatsen met een oranje bol gemarkeerd.

Wil jij deze Duizendknoopbrigade komen versterken? Meld je aan via deze website of neem contact op met mij, dat kan per mail: martin@mrotman.nl  of  of telefonisch 06 11 105 712

Via onderstaande links is meer informatie te vinden:
Kaartje met mij bekende groeiplaatsen in gemeente Oldebroek
Onderwerp Duizendknoop op forum Oldebroek.net
Informatief artikel over Duizendknoopbrigade Renkum

Groet, Martin Rotman

 

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door deĀ provincie Gelderland