header-oldebroek-voor-mekaar

OVM beeldje voor vrijwilligers Skeelerclub Oldebroek

Op vrijdag 30 augustus 2019 ontvingen de vrijwilligers van Skeelerclub Oldebroek e.o. een Oldebroek voor Mekaar waarderingsbeeldje uit handen van waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhof. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van de vernieuwde Buitensportaccommodatie Oldebroek aan de Stouwdamsweg in Oldebroek.

Ruim 40 vrijwilligers hebben de afgelopen jaren de verouderde accommodatie omgebouwd tot een bruisend complex waar alle Oldebroekers kunnen sporten, bewegen en elkaar ontmoeten. Het project zorgde ook voor een structurele samenwerking tussen diverse sportaanbieders en maatschappelijke organisaties.

Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhof overhandigde het beeldje aan projectvoorzitter Eduard Vinke. “Wij zijn als college heel blij met het vernieuwde sportcomplex. We zijn alle vrijwilligers die daaraan een bijdrage hebben geleverd heel erg dankbaar. Natuurlijk hopen we dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden”, aldus Janneke Snijder-Hazelhof. Eduard Vinke is heel trots op alle vrijwilligers. Hij benadrukte dat dit zonder hun inzet allemaal niet mogelijk was geweest. Ze lieten zich niet door het weer of andere omstandigheden uit het veld slaan. De nieuwe accommodatie kan weer jaren mee en biedt kansen voor sportevenementen die Oldebroek nog meer op de kaart zetten. Hij hoopt dat veel Oldebroekers de weg naar het complex weten te vinden.

Hoewel de bouw is afgerond, zitten de betrokken organisaties niet stil. In de komende periode volgen gesprekken over het inrichten van een beheerorganisatie en het uitbreiden van de activiteiten.

Oldebroek voor Mekaar
Goede initiatieven van inwoners en verenigingen worden in Oldebroek gewaardeerd. Dit kan bijvoorbeeld via een Oldeboek voor Mekaar waarderingsbeeldje. Voor het uitreiken van het beeldje gelden enkele criteria, namelijk dat het maatschappelijk initiatief onderscheidend is of dat de bijdrage een bestaand initiatief een paar stappen verder brengt. Een voordracht voor een OvM-waarderingsbeeldje komt uit de samenleving.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland