header-oldebroek-voor-mekaar

OLDEBROEK – Via het Lokaal Sportakkoord Oldebroek zijn er verschillende diensten en middelen beschikbaar om lokale beweeginitiatieven te ondersteunen. In de derde van acht rondes ontvingen OWIOS, Loopgroep Wezep van de Gemzen en de gemeente Oldebroek steun voor hun initiatieven.

Aanvragen voor ronde vier zijn in te dienen tot 2 januari 2022.

Voetbalvereniging OWIOS organiseert voor 7 tot 12-jarigen wekelijks een speciale training. Ze krijgen hiervoor een bijdrage van € 3.800,-. De training geven ze op basis van het wetenschappelijk onderbouwde Athletic Skills Model, wat de motorische ontwikkeling moet stimuleren. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en plezier. De vereniging hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan het verminderen van de bewegingsarmoede bij kinderen.

De trainingen staan onder leiding van een bewegingswetenschapper en fysiotherapeut en zijn vrij toegankelijk voor de Oldebroeker jeugd. Ze worden gehouden op het sportpark van OWIOS, elke donderdag van 15:15 tot 16:15 uur.

Veilige Looproute

Sinds 2007 is er in Wezep een officiële veilige (hard-)looproute. De route heeft als doel om inwoners goed verlicht en verkeersveilig te laten hardlopen of wandelen. Ontwikkelingen in weg- en woningbouw vragen om aanpassingen in de route. Daarnaast zijn veel bordjes van de route verdwenen waardoor deze niet goed meer te volgen is. De loopgroep Wezep van atletiekvereniging de Gemzen wil de route vernieuwen en duurzaam onderhouden. Ze krijgen hiervoor een bijdrage van € 4.500,-.


Coördinatie Sportakkoord

De gemeente Oldebroek krijgt een bijdrage van € 8.240,- voor de coördinatie van het lokale Sportakkoord in 2021 en 2022. Het kernteam, bestaande uit verschillende sportaanbieders wilde graag de coördinatie en begeleiding van een professional. Daarvoor wordt nu een buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek ingezet. Hiermee hoopt het kernteam op een goede manier invulling te kunnen geven aan de ambities die opgetekend staan in het lokale Sportakkoord.

Lokaal Sportakkoord

In het Sportakkoord staan afspraken tussen lokale partijen om ambities voor sport en bewegen te realiseren. Elk kwartaal is er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor begeleiding of geld. Een kernteam van sportaanbieders en gemeente beoordeelt de aanvragen.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in werkgroepen mee te praten over de gestelde ambities. Meer informatie, het sportakkoord zelf en een aanvraagformulier vindt u op www.goedbezigoldebroek.nl.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland