header-oldebroek-voor-mekaar

Jarenlang heeft Dirkje een cadeauwinkel in het centrum van Oldebroek, maar verkopen blijkt niks voor haar te zijn. Ze geeft de spullen liever weg.  Sinds september 2017 heeft ze haar eigen plekje met steun van vrijwilligers in de Huiskamer van Wezep gevonden.  Voor die tijd toverde zij één keer per week haar garage om tot een kleine, maar knusse winkel waar alles gratis is, voor mensen die het zelf niet rond kunnen krijgen. Haar wens om een goed bereikbare plaats te creëren is hiermee vervuld.
Een winkel runnen leek Dirkje altijd al leuk. Maar als ze eenmaal met haar man aan een cadeauwinkel begint, blijkt dit geen succes te zijn. “Mensen de winkel in lokken en verleiden iets te kopen, dat past niet bij mij. Ik was helemaal geen ondernemer, ik gaf de spullen liever weg.” Het idee voor de weggeefwinkel ontstaat als Dirkje de zolder aan het opruimen is. Ze vindt het zonde om alle spullen weg te gooien en besluit een  open avond te houden, waarbij mensen mogen meenemen wat ze willen. En dat blijkt een groot succes. “Ik vond het zó leuk en zó gezellig. Ik denk dat daarmee het vlammetje is aangewakkerd.”
noppes0
Weggeefwinkel Noppes is voor mensen die zelf geen kleding kunnen betalen.

Armoede
De Weggeefwinkel is iedere dinsdag en donderdag geopend van 13.30 uur t/m 15.00 uur en dan komen er twintig tot veertig mensen.. Dirkje heeft zich verbaasd over de armoede, sinds ze de winkel heeft. “Voordat ik de winkel had wist ik wel dat armoede bestond, maar je bent er niet mee bezig. Juist doordat ik dit doe besef ik: er zijn mensen in nood. Ook in de gemeente  Oldebroek.” Ze komt schrijnende situaties tegen: “Gezinnen die moeten rondkomen van een paar tientjes in de week; Ik zou niet weten hoe ik dat zou moeten doen in die situatie.” 

 
Contact en info via de Huiskamer van Wezep
Meidoornpassage 16, 8091 KS Wezep
info@huiskamervanwezep.nl

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland