header-oldebroek-voor-mekaar

Wezeper Veste heeft weer een grote stap genomen.

Na een half jaar onzekerheid door de alsmaar stijgende prijzen van materiaal en lonen is er nu doorbraak gekomen in het senioren project met “Omzien Naar Elkaar” insteek.

Afgelopen week heeft de groep besloten om in zee te gaan met een andere aannemer. De eerste aannemer heeft goed geholpen in het voortraject, desondanks werd er geen overeenstemming bereikt over de bouwprijs en moest de groep op zoek naar een andere oplossing. Na benadering van een aantal bedrijven kwam de firma Bongers uit Dalfsen als beste uit de bus en is besloten met Bongers in zee te gaan.


Op de foto v.l.n.r. Gert van Marle (Bouwbedrijf Bongers) , Jan Bredewout, Jan Joosten en Jan Pouwels (Bouwbedrijf Bongers)

Niet alleen als bouwbedrijf maar ook maar de hulp bij het verwezenlijken van het bijzondere plan. De deelnemers zijn allen onbekend in de wereld van het bouwen van huizen. Een burger initiatief met een ideëel doel, omzien naar elkaar, is leuk maar het omgaan met de regels in de ambtelijke molen is een ander ding. Gelukkig heeft Bouwbedrijf Bongers veel expertise in huis om hierbij te helpen.

Bij het aangaan van de overeenkomst was de aannemer zeer verrast dat de toekomstige bewoners al zo met het elkaar begaan waren dat men het verschil in prijzen van de huizen aan elkaar compenseert. “Dit heb ik niet eerder meegemaakt en daar verlenen we graag medewerking aan” aldus Jan Pouwels van de firma Bongers.

Ook Jan Bredewout en Jan Joosten (foto) zijn blij met de overeenkomst en hopen dat er nu, na een flinke stagnatie in de tijd, vaart gezet wordt in de procedure en dat we over een tijd kunnen beginnen met de bouw.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland