header-oldebroek-voor-mekaar

Persbericht gemeente Oldebroek, 26 april 2023
Zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt tijdens lintjesregen in gemeente Oldebroek

Op woensdag 26 april 2023 – de werkdag voorafgaand aan Koningsdag – vindt de traditionele lintjesregen plaats. Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing maar liefst zes onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente Oldebroek. Vijf van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eén inwoner is zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Haseloop: “Ik ben blij dat we de jaarlijkse lintjesregen weer met elkaar kunnen vieren zoals in het verleden. Het is voor mij een van de hoogtepunten in het jaar, waarmee we betrokken inwoners van de gemeente Oldebroek bedanken voor hun jarenlange vrijwillige inzet. Zes inwoners ontvingen een onderscheiding van de Koning, aangevraagd door mensen uit onze lokale gemeenschap. De Koninklijke onderscheidingen komen al deze zes mensen ook echt toe. Erg bijzonder is het dat ik dit jaar opnieuw een Ridder heb mogen benoemen. Maar ook het feit dat binnen een echtpaar beide echtelieden onderscheiden zijn als Lid in de orde van Oranje-Nassau, maakt deze dag zeer speciaal.”
De zes onderscheidingen in de gemeente Oldebroek gingen dit jaar naar de volgende personen.

William Verduyn Lunel (Oldebroek)
De heer Verduyn Lunel (70 jaar) is onmisbaar voor de Historische Collectie Korps Veldartillerie als vrijwillig hoofd Onderhoud en Inzet. Ook is hij actief voor de Veteranen Vereniging Regiment Technische Troepen, het Elburgse koor Koraal, HarstslagNu en als mantelzorger. Verder heeft hij zich ingezet voor het Rode Kruis, Reumafonds en Landschapselementen Elburg. In zijn enthousiasme neemt de heer Verduyn Lunel anderen mee, daarmee inspireert hij volgende generaties en is hij een voorbeeld voor oud-collega’s. Voor zijn verdiensten is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Arend ten Hove (Oldebroek)
De heer Ten Hove (58 jaar) heeft in 2014 ook al de gemeentelijke erepenning ontvangen. Zijn inzet is daarna alleen maar meer geworden. Zeg je ATB Vereniging Oldebroek, dan zeg je Arie ten Hove en andersom. Hij is als voorzitter een groot voorbeeld voor de jeugd van Oldebroek en tot op heden staat hij avond aan avond op het sportpark. Daarnaast is hij zeer actief bij het Oranjefestijn Oldebroek / Street Race Oldebroek, de Nacht van Nunspeet en wielerwedstrijd Ster van Zwolle.

Hendrikje van de Worp-Reurink (Oldebroek)
Mevrouw Van de Worp-Reurink (68 jaar) zet zich graag en veel in voor anderen. Voor mensen dichtbij (25 jaar als mantelzorgster), maar ook voor mensen van verder weg (zoals vluchtelingen). Ze is in diverse rollen al tientallen jaren actief bij de Hervormde Gemeente Oldebroek, daarnaast is ze mentor en vrijwilligerscoördinator voor GlobalRize en actief bij Luz, vrouwengroep voor vluchtelingen en migranten.

Jan Prins (Wezep)
De heer Prins (70 jaar) zet zich sinds 1970 uitzonderlijk in voor GKV Noorderlicht. Hij is al heel lang en zeer divers actief in ‘zijn kerk’, zowel muzikaal als bestuurlijk. Als organist, ensemble-dirigent, commissielid en commissievoorzitter heeft hij alles meegemaakt, van verbouwingen tot verhuizingen. Hij betrekt ook enthousiast kinderen en jongeren bij de kerk.

Kornelisje Souman-Boer (Wezep)
Mevrouw Souman-Boer (69 jaar) is iemand waarbij ‘zorgen voor’ centraal staat. Niet alleen vanuit haar werk, eerder als verpleegkundige, maar ook als mantelzorger voor zowel familie als ‘mensen uit het dorp’. Al sinds 1984 zet zij zich in diverse rollen in bij NGK De Morgenster. Ook is mevrouw Souman actief als vrijwilliger bij zorghotel IJsselvliedt, KWF Kankerbestrijding, zangvereniging Pro Ecclesia, kringloopwinkel Dorcas en De Zonnebloem.

Willem Souman (Wezep)
De heer Souman (71 jaar) zet zich al tientallen jaren in voor zowel NGK De Morgenster, verenigingen, scholen en de samenleving in het algemeen. Daarnaast blijft hij betrokken bij Indapp, waar hij bijna 50 jaar heeft gewerkt. Hij was bij De Morgenster actief als ouderling, bezoekbroeder en hulpverlener Oost-Europa, maar ook bestuurslid bij zangvereniging Pro Ecclesia en basisschool De Meidoorn. Tot op heden is de heer Souman vrijwilliger bij Stichting IJsselvliedt.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland