header-oldebroek-voor-mekaar

OLDEBROEK – ZorgSaam Oldebroek is aandacht voor elkaar. Al meer dan zeven jaar worden er mooie matches gemaakt tussen mensen om eenzaamheid tegen te gaan. Voor mensen die een klein sociaal netwerk hebben kan het al heel prettig zijn als iemand één keer in de week een kopje koffie komt drinken en praten. Een klein gebaar met een groot effect. ZorgSaam Oldebroek bestaat uit onmisbare vrijwilligers, en om dit draaiende te blijven houden wordt hard gezocht naar een coördinator die helpt bij het maken van de perfecte match!

Coördinator
Als coördinator beheer je de hulpvragen en de maatjes die zich aanmelden. Je gaat met hen in gesprek en matcht op basis van de kennismakingen hulpvragers met maatjes. Huidig coördinator Jannet: “Ik maak de match vaak op basis van intuïtie en de gesprekken die ik voer, wat past bij elkaar?Je ziet beide partijen maar een paar keer in kennismakingsgesprekken die je voert, dus soms is het een gok. Maar eigenlijk gaat dat altijd heel goed en zijn de contacten een groot succes. Een hulpvrager en vrijwilliger die samen wandelen zijn bijvoorbeeld echt vriendinnen geworden! Dat soort mooie matches zijn voor mij een motivatie. Daar word je toch blij van!” De coördinator is om de week van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:00 telefonisch bereikbaar. Het aantal telefoontjes varieert: in de donkere maanden is het vaak wat drukker. Je ontvangt als coördinator een vrijwilligersvergoeding. Ook goed om te weten: als coördinator heb je een tweede coördinator naast je. Je deelt dus de verantwoordelijkheid.

Interesse?
Lijkt het je leuk om coördinator te worden? Neem dan contact op met Wilma Rietberg via voorzitter@zorgsaamoldebroek.nl. Meer informatie over ZorgSaam Oldebroek vind je op www.ZorgSaamOldebroek.nl/meehelpen.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland