header-oldebroek-voor-mekaar

Op vrijdag 16 juni 2023 bracht de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer John Berends, een ambtsbezoek aan gemeente Oldebroek. Ook gedeputeerden Peter van ’t Hoog en Jan Markink waren hierbij aanwezig. Tijdens het bezoek lieten de commissaris en de gedeputeerden zich door het college van burgemeester en wethouders informeren over actuele onderwerpen en uitdagingen in de gemeente Oldebroek en haar ambities voor de toekomst. Ook is gesproken over provinciaal beleid dat invloed heeft op gemeentelijke plannen. Aansluitend op het gesprek lunchte het gezelschap in Het Buitencentrum op ’t Loo, de gemeentelijke opvanglocatie waar sinds maart 2022 circa 100 Oekraïense vluchtelingen verblijven.


Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing kijkt met een goed gevoel terug op het bezoek van de commissaris van de Koning en de gedeputeerden. “Het was een waardevol bezoek met een constructief en inspirerend gesprek over belangrijke thema’s die bij ons in de gemeente Oldebroek spelen. De opvang van mensen die vluchten voor oorlog en geweld, is daar één van. Reden te meer om de commissaris en de gedeputeerden uit te nodigen voor een lunch in Het Buitencentrum. Zo hebben zij terplekke kunnen zien en ervaren hoe we op deze gemeentelijke opvanglocatie aan circa 100 Oekraïners onderdak bieden. Uiteraard hebben we de commissaris en de gedeputeerden ook verteld over de gastgezinnen die Oekraïners onderdak bieden. In onze gemeente wonen naast de circa 100 Oekraïners in Het Buitencentrum namelijk ook nog eens zo’n 140 Oekraïners bij particulieren thuis. Daar ben ik als burgemeester trots op.”


Bij de lunch in Het Buitencentrum schoven ook bestuurders van buurgemeenten aan. Het gezelschap genoot zichtbaar van een uitgebreide Oekraïense lunch, bereid door een aantal bewoners van Het Buitencentrum. Ook de commissaris van de Koning en de gedeputeerden kijken tevreden op het bezoek terug.

Bron persbericht gemeente Oldebroek

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland