header-oldebroek-voor-mekaar

Donderdag 8 juni 2017 is Evert van Ommen verrast met een Oldebroek voor Mekaar-beeldje. Hij ontving het beeldje voor zijn langdurige inzet en betrokkenheid bij de mensen om hem heen en de gemeenschap van Wezep in het algemeen.
Bekijk hier de videoreportage op Locourant.

Overhandiging

Namens de klankborgroep Oldebroek voor Mekaar reikte burgemeester Adriaan Hoogedoorn het waarderingsbeeldje uit.

Evert van Ommen is een zeer gedreven man. Als eigenaar van een fietsenwinkel was hij gek op fietsen maar ook veel andere sporten beoefende hij graag. De heer van Ommen is ook een sociaal bewogen mens. Hij was lang lid van de vrijwillige brandweer, is lid van de Klankbordgroep Wezep en fietst nog regelmatig op een aangepaste fiets met mensen met een beperking.

Nog niet zo lang geleden pakte Evert van Ommen een nieuwe uitdaging aan. Hij wilde van het voormalig jongerencentrum Slash aan de Stationsweg in Wezep weer een levendige plek maken. Hij ging op zoek naar partners en financiën. En het is gelukt. Inmiddels is ontmoetingscentrum De Klinker op deze locatie gevestigd. Met ondersteuning van het Leger des Heils is De Klinker vier dagen per week geopend. Wezepers kunnen er terecht om elkaar bij een kopje koffie te ontmoeten, een potje snooker te spelen of in de tweedehandskledingwinkel te snuffelen. Iedereen is er van harte welkom.

Burgemeester Hoogendoorn is blij met het initiatief van de heer van Ommen: “Uit het initiatief van Evert van Ommen is De Klinker een ontstaan. Een gezellige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en die duidelijk voorziet in een behoefte. Een prachtig voorbeeld van een nieuw initiatief dat vanuit de samenleving is ontstaan. Ik ben blij met dit soort plannen én met mensen zoals Evert van Ommen die de uitdaging daadwerkelijk aangaan”.

Het Oldebroek voor Mekaar waarderingsbeeldje is speciaal bedoeld als erkenning voor dit soort initiatieven. Ze passen prima bij de nieuwe aanpak, Oldebroek voor Mekaar. Om waardering hiervoor te laten zien, is het idee ontstaan om inwoners die een onderscheidende en actieve bijdrage leveren of hebben geleverd te waarderen met een uniek Oldebroek voor Mekaar-waarderingsbeeldje. Wilt u iemand voordragen voor een beeldje dan vindt u meer informatie op www.oldebroek.nl/onderscheidingen.

Bron: website gemeente Oldebroek

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland