header-oldebroek-voor-mekaar

Het Gemeente-erf wordt Gedenkpark

OLDEBROEK – Vind jij het ook belangrijk dat ons cultureel, historisch erfgoed bewaard blijft voor de volgende generatie? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Het Oldebroeks Buurtbelang neemt het initiatief om van de oude begraafplaats het Gemeente-erf aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek een Gedenkpark te maken.
Er worden drie klusdagen gehouden; op zaterdag 24 maart, 7 en 21 april. De aftrap is op zaterdag 3 maart. Wethouder Lydia Groot onthult om 09.00 uur het Oldebroek voor Mekaar-bord. Op het bord, met foto’s van de heer J.H. Hakkers, is onder meer informatie te vinden over de begraafplaats, die dateert van 1849.
De initiatiefnemers zoeken helpende handen voor snoeiwerkzaamheden, paden weer begaanbaar maken, graven schoonmaken en het in ere herstellen van het lijkenhuisje. Na de opknapbeurt komt er bij de ingang een informatiepaneel te staan en er worden bankjes plaatsen in het Gedenkpark.

Help jij ons mee? Meld je dan aan via oldebroeksbuurtbelang@gmail.com

Het Oldebroeks Buurtbelang neemt het initiatief om van begraafplaats het Gemeente-erf een Gedenkpark te maken. foto: J.H. Hakkers

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland