header-oldebroek-voor-mekaar

Het was laatst NL-Doet-dag, een landelijk initiatief dat gelukkig kleinschalig in vele gemeentes navolging krijgt. Ook in Oldebroek vond onder leiding van de burgemeester Hoogendoorn de aftrap plaats op sportpark Stuivezand op ’t Loo. Ook molen de Hoop en het boerderijmuseum mochten van de hulp van vele klussers gebruik maken. Zo’n dag bevordert het samenspel van de inwoners, het is leerzaam voor de jeugd en er wordt heel wat werk verzet. Het is de gemeenschap voor elkaar.
Jans en Pietje genieten van het voorjaar. Jans is druk bezig met de plantjes in de tuin, en Pietje is op weg naar Oldebroek en heeft wel zin om onderweg een bakje koffie te drinken. Natuurlijk kunnen ze het niet laten om bij te praten over wat er zoal in Oldebroek plaatsvindt in het kader van voor elkaar. Ze zien dat opstartende initiatieven een gevolg krijgen. Het is vaak makkelijk om iets te beginnen. Iedereen enthousiast en van goede wil. Maar het is de kunst om het vuur van een dergelijk initiatief brandend te houden. In de krant hebben ze gelezen dat de dat burgerbegroting ‘t Loo en Oosterwolde is verlengd tot 2020, initiatiefnemers van het plan “Hart van Oosterwolde” gaan een bijeenkomst van alle dorpsbewoners organiseren om nogmaals over de plannen te praten, de stichting ZorgSaam Oldebroek vraagt extra aandacht d.m.v. een poster, het gaat goed maar ze kunnen nog meer vrijwilligers gebruiken.
Er zijn ook nieuwe acties. Themabijeenkomsten voor mantelzorgers, extra aandacht voor jonge mantelzorgers, voorbereiding van een omgevingswet voor Oldebroek, waarbij het gaat over de invulling van de leefomgeving en het horen in dit kader van zoveel mogelijk belanghebbenden.
Klankbordgroep Wezep heeft er samen met de gemeente voor gezorgd dat er een oplossing is gekomen voor het rommelig parkeren van fietsen bij de bushalte voor Coelenhage. Zo moet het.
Dhr. Post is te zien op de flyer van Oldebroek voor elkaar. Hij is voorzitter ven de Stichting Natuurkracht Oldebroek, een platform waar alle ondernemersverenigingen, het toeristisch platform, gemeente sport en cultuur bij elkaar komen. Dat is een goed initiatief om bekendheid te krijgen.
“Pietje, ik kreeg vandaag nu in de aanloop naar Pasen een krantje in de bus waar ik blij van werd”. De titel was: “Alleen”. Een uitgave vanuit Hattemerbroek door de kerken uit Wezep en Hattemerbroek. Het thema eenzaamheid werd van vele kanten belicht en ook de manier om daar als organisatie of persoon iets aan te doen. Het lijkt een probleem van voornamelijk ouderen maar er is ook eenzaamheid onder jongeren. Het is goed te weten dat gemeente, hulpinstellingen, kerken, sportorganisaties en zorginstellingen daar oog voor hebben en waar mogelijk de handen ineen slaan.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland