header-oldebroek-voor-mekaar

Negen Oldebroeker Erepenningen uitgereikt tijdens Zomerfestival en één bij VSCO’61
Op zaterdag 10 juni 2023 werden er door burgemeester Tanja Haseloop–Amsing maar liefst 9 erepenningen uitgereikt tijdens het jaarlijkse Zomerfestival Oldebroek. Meer foto’s en een video van het Zomerfestival inclusief deze uitreiking staan op oldebroek.nl/zomerfestival. Een tiende erepenning werd op vrijdagavond 9 juni uitgereikt bij VSCO’61 door wethouder Sport, Beerd Flier.

Oldebroeker Erepenning
De gemeentelijke erepenning reiken we uit als blijk van waardering en dankbaarheid aan mensen die zich die zich al jaren inzetten voor anderen, voor organisaties, voor onze gemeente! Onder toeziend oog van veel aanwezigen verraste burgemeester Tanja Haseloop het recordaantal van 9 inwoners met een welverdiende erepenning en de bijbehorende oorkonde. Ook wethouder Beerd Flier mocht tijdens een afscheidswedstrijd bij VSCO’61 een inwoner huldigen. Alle gedecoreerden zijn voorgedragen vanuit de lokale gemeenschap, omdat zij publieke erkenning verdienen voor hun uitzonderlijke inzet.

De heer Henk van Asselt: actief bij VSCO’61
De heer Henk van Asselt is een zeer gewaardeerd lid van VSCO’61. Sinds 1976, ruim 45 jaar, heeft hij zich ingezet voor het 6e elftal als elftalleider. Tot afgelopen vrijdag regelde hij alles rondom wedstrijden en trainingen, van de voorbereiding en aanwezigheid van spelers tot aan een boekwerk met wedstrijdstatistieken. Daarnaast was hij jarenlang grensrechter en voorzitter van het leidersoverleg. Deze laatste taak zet de heer Van Asselt gelukkig nog even voort.

Mevrouw Rika Zielman: voor iedereen klaarstaan
Mevrouw Rika Zielman doet heel veel, en heel mooi vrijwilligerswerk. En de meeste dingen bovendien al heel lang, vaak meer dan 25 jaar. Ze is vrijwilliger bij onze lokale omroep; bij de muzikale wenskaart van de Loco. Ze loopt meerdere collectes, voor Reumafonds, KWF-kankerbestrijding en Hartstichting. Ze is actief binnen de Vredeskerk, voor het Verjaardagsfonds en bij de koffieochtenden. Verder staat mevrouw Zielman als mantelzorger altijd klaar voor haar dochter, maar ook heeft ze écht oog voor haar buren.

De heer Mense van der Weerd: actief bij Hervormde gemeente Wezep
De heer Mense van der Weerd zet zich al ruim 40 jaar in voor de Hervormde gemeente Wezep. Dat zijn de Dorpskerk, de Vredeskerk en de Hoeksteen samen. De lijst met zijn activiteiten start al in 1978 en is indrukwekkend lang. Vooral rondom uitbreidingen en verbouwingen droeg hij zijn steentje bij. Hij zat daarnaast onder meer bij de kerkvoogdij en in orgel(advies)commissies. Ook stemt en onderhoudt de heer van der Weerd de orgels van de Dorpskerk en de Vredeskerk al sinds 1982.

De heer Jan van Werven: oprichter zorglocatie Je Maintiendrai
De heer Jan van Werven is oprichter van Je Maintiendrai. Een zorglocatie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel op landgoed Morren in Oosterwolde. Hij is eerst jaren bezig geweest met de oprichting en heeft vervolgens als voorzitter zo’n 14 jaar de kar getrokken. Ook zet de heer Van Werven zich in voor Luctor et Emergo en voor medemensen in nood.

De heer Tonny Vos: inzet voor de wijk Taartpunt
De heer Tonny de Vos is meer dan 40 jaar zeer actief geweest in zijn wijk Taartpunt in Wezep. Zowel met het bevorderen van de leefbaarheid als de integratie in de wijk. De Wijkgroep Wezep Taartpunt is opgericht, hij was organisator van buurtbijeenkomsten, initiatiefnemer van de speeltuin en jarenlang de drijvende kracht achter het onderhoud ervan. De heer Vos heeft onlangs een stapje terug gedaan, maar was dé denker, doener en motivator voor de Taartpunt.

De heer Jan van ’t Hof: actief voor een veilig, leefbaar Oldebroek
De heer Jan van ’t Hof zet zich al ruim 23 jaar in voor de Christelijke Oranjevereniging in Oldebroek. Niet alleen rond Koningsdag en 4 mei, maar ook organiseert en regelt hij er toneel-, bingo- en muziekkapelavonden. Een kleine 20 jaar is de heer Van ‘t Hof daarnaast actief als coördinator van het verkeersregelaarsteam in Oldebroek en actief op scholen als WO II historicus, door het geven van lezingen.

De heer Jeroen van Hooren: actief bij WHC
De heer Jeroen van Hooren is al ruim 10 jaar zeer actief bij voetbalvereniging WHC in Wezep. Zo was hij elftalleider en trainer, zit hij in het overleg teamplaatsingen en doet hij allerlei los-vaste klussen op het WHC-terrein. Ook staat de heer van Hooren altijd klaar voor anderen, zowel voor mensen van buiten als dichtbij. In de buurt helpt hij met financiële en administratieve zaken of wifi en internet, en al meer dan 13 jaar is hij ook mantelzorger voor zijn vrouw.

De heer Jan van de Pol: aandacht voor jong en oud
De heer Jan van de Pol rijdt al bijna 15 jaar als vrijwilliger rond op de buurtbus. Verder is hij koster bij de Goede Herderkerk, presentator en fotograaf bij de lokale omroep en organiseert hij bij Rakkersoord voor senioren zowel koffieochtenden als de galerie. Ook heeft de heer Van Pol oog voor de jongsten; al ruim twintig jaar zet hij zich in als bestuurder of vrijwilliger voor speeltuinvereniging Op de Wip.

Mevrouw Greetje van Gelder: betrokken bij de lokale samenleving
Mevrouw Greetje van Gelder is al jarenlang zeer actief als vrijwilligster. Bij VSCO’61 als jeugdelftal leidster en in de kantine, maar ze is ook actief bij Christelijke boekhandel De Rivier, de Oranjevereniging in Wezep, basisschool De Bron en de Pauluskerk. Daarnaast hielp ze tot vorig jaar bij de administratie en organisatie van kinderkoor De Merels. Mevrouw Van Gelder zet zich bij veel verschillende organisaties en op veel verschillende manieren in voor de lokale samenleving.

Mevrouw Jennie Metselaar – van Gelder: hoeksteen van kinderkoor De Merels
Mevrouw Jennie Metselaar – van Gelder is al ruim twintig jaar voorzitter van kinderkoor De Merels. Ze zit niet alleen de bestuursvergaderingen voor, maar is ook iedere repetitie aanwezig en regelt van alles voor optredens, uitjes en de kinderen. Ook is mevrouw Metselaar – van Gelder al zo’n 10 jaar actief bij kringloopwinkel Dorcas en ze bezoekt regelmatig haar alleenstaande buurman en, namens NGK De Morgenster, oudere gemeenteleden.

Foto door Jack Aalderink
Foto VSCO’61.
logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland