header-oldebroek-voor-mekaar

Er is altijd gezellige reuring in De Huiskamer van Wezep, want er wordt steeds iets nieuws bedacht om te doen. Heel vaak wordt door bezoekers de vraag gesteld of De Huiskamer ´van de gemeente´ is. De Huiskamer is niet van de gemeente, maar van ons allemaal. Het is een burgerinitiatief. Er is wel subsidie, maar dat is niet genoeg om alle kosten te dekken. Hoewel De Huiskamer het pand gratis mag gebruiken van eigenaar Dick van de Hoven van de Plus, moet er toch iedere maand een behoorlijke energierekening betaald worden. Alles wat er georganiseerd wordt, is low-budget en dat heeft ook zo zijn charmes.

Zo worden er steeds nieuwe initiatieven ontwikkeld. Enerzijds om in de Huiskamer nog meer activiteiten aan te kunnen bieden al dan niet in samenwerking met anderen en anderzijds om ervoor te zorgen dat er toch geld in de kas komt, waardoor De Huiskamer kan blijven bestaan.

De Schatkamer

Zo zijn we gestart met De Schatkamer. Hier worden artikelen verkocht die gemaakt worden door mensen tijdens de dagbesteding bij een zorginstelling. Inmiddels is er een uitgebreid assortiment met bijvoorbeeld interieur-items en cadeau-artikelen van hout, gemaakt bij InteractContour, Hoeve op Vollenhof, ´s Heerenloo en Zoethout.

De Paskamer

We zijn ook gestart met De Paskamer. De Paskamer, voorheen Noppes, is per 1 maart gestart met de verkoop van kleding voor een zacht prijsje. Mensen met een voedselbankpas kunnen gratis kleding uitzoeken. De Paskamer is elke werkdag van 13.30 tot 15.00 uur geopend. Dan zijn de vrijwilligers van De Paskamer aanwezig om te helpen. Mocht dit tijdstip echt niet lukken, dan kan men tijdens de openingstijden van de Huiskamer bij De Paskamer terecht.

Van links naar rechts: Marjam Alchehayed van de Eetkamer, Ellie van der Lugt, conversatielessen engels, Angelique Weijmer ( op de voorgrond) van De Schatkamer en Nelly van de Kamp van De Paskamer.

De Eetkamer

En nieuw is De Eetkamer. Vanaf dinsdag 17 maart start Marjam Alchehayed met De Eetkamer. Zij kookt erg graag en droomt van haar eigen cateringbedrijf en gaat in De Huiskamer ervaring opdoen. Voor € 9,00 krijg je een volwaardige maaltijd voorgeschoteld. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit je werk aanschuiven voor het eten in De Huiskamer. Samen gezellig eten en daarna staat er een kopje koffie of thee klaar en is er de mogelijkheid te biljarten, een spelletje te doen of een puzzel te maken. Vooral als u de hele dag gewerkt hebt en veel achter het computerscherm hebt gezeten, is een gezelschapsspel of werken aan een legpuzzel een welkome afwisseling. De Eetkamer is één keer in de twee weken geopend vanaf 17.00 uur. Wel graag even opgeven. Dat kan tot en met maandag voor de avond waarop wordt gekookt, uiterlijk een dag van tevoren dus.

De Huiskamer heeft nog een ander eet-moment, namelijk op vrijdag tussen de middag. Dan wordt er soep gekookt, tegenwoordig zijn er diverse koks die soep koken. Voor € 1,00 per kop kun je genieten van heerlijke soep.

Engelse conversatie

Engelse conversatie start op woensdag 1 april onder leiding van Ellie van der Lugt. Ellie is gastvrouw in de Huiskamer, maar is van meerdere markten thuis, onder andere Engelse conversatie. Zij wil graag haar talenten inzetten voor mensen die graag willen oefenen met het Engels. Er zijn vijf woensdagen gepland; 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei en 27 mei. De lessen zijn van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Andere activiteiten

Daarnaast blijft natuurlijk het Kunstlokaal van Teunie en haar exposities in De Huiskamer. Wim Bolks is de nieuwe vrijwilliger van het repaircafé geworden, dus kleine apparaten, die kapot zijn, kunnen weer gebracht worden op woensdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur. Loop gerust eens binnen in De Huiskamer van Wezep voor koffie of thee, koersballen, poolen, tafeltennissen of handwerken. Of natuurlijk voor een praatje.

Opgeven

Wil je meedoen aan Engelse conversatie en/of wil je mee-eten op 17 maart, opgeven kan via de mail, info@huiskamervanwezep.nl of bellen 06-83988357.

Zo worden er steeds nieuwe initiatieven ontwikkeld. Enerzijds om in de Huiskamer nog meer activiteiten aan te kunnen bieden al dan niet in samenwerking met anderen en anderzijds om ervoor te zorgen dat er toch geld in de kas komt, waardoor De Huiskamer kan blijven bestaan.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland