header-oldebroek-voor-mekaar

Bron website Gemeente Oldebroek

Bewoners van Noordeinde organiseerden 1 augustus 2018 een ludieke actie om aandacht te vragen voor de onveilige situatie die wielrenners veroorzaken.

Het gaat om wielrenners die vaak met 40 tot 50 km per uur door de dorpskern rijden. Gevaarlijk als je denkt aan spelende kinderen, bewoners die hun oprit afrijden, voetgangers en overige fietsers.

Leden van buurtgemeenschap Noordeinde, kinderen uit het dorp, wethouder Bob Bergkamp, wijkagent Jan Willem Jansen en Buitengewoon opsporingsambtenaar Allard Meijerink waren bij de actie aanwezig. Met een lasergun werd de snelheid van voorbijkomende wielrenners gemeten. Vervolgens werden de wielrenners gevraagd even te stoppen, zodat het probleem van te hard rijden met hen besproken kon worden. In Noordeinde is de maximale snelheid 30 km per uur.

Verkeersbord
Basisschoolkinderen uit Noordeinde hebben een verkeersbord ontworpen, dat wielrenners moet weerhouden zo hard te rijden. Het verkeersbord van Lynn, Elza en Sanne is door de dorpsgroep als de meest effectieve uitgekozen. Als afsluiter van de actie onthulde Bob Bergkamp dit verkeersbord samen met de kinderen. Het verkeersbord is inmiddels geplaatst aan beide kanten van Noordeinde.

Initiatief
Wethouder Bob Bergkamp: “Het is mooi dat de bewoners van Noordeinde zelf het initiatief nemen om iets aan deze onveilige situatie te doen. Vanuit de gemeente ondersteunen we dit graag. In onze gemeente kun je prachtige fietsroutes afleggen, wielrenners zijn dan ook van harte welkom. Ook in Noordeinde. Tegelijkertijd willen we natuurlijk dat onze inwoners prettig én veilig kunnen wonen en leven. Daarom vraag ik iedereen rekening met elkaar te houden; ruimte voor de wielrenner maar met vermindering van de snelheid.”

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland