header-oldebroek-voor-mekaar

Opening en try-out van QR Fit route en Looproute Wezep

In Wezep worden op maandag 24 oktober twee nieuwe beweegroutes geopend. Initiators zijn de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek en Loopgroep Wezep van atletiekvereniging De Gemzen. De opening vindt plaats door wethouder Beerd Flier, gevolgd door een begeleide try-out van de routes. Dit vindt plaats tussen 16:30 en 17:30 uur bij het Agnieten College aan de Noordsingel 70 in Wezep.

Wim Krooshof nodigt namens De Gemzen belangstellenden van harte uit: “De beide routes zijn voor alle leeftijden gratis te gebruiken. De aanwezigen krijgen deze middag een uitleg en gaan onder begeleiding een deel van de routes verkennen, dus kom in sportieve kleding.”

Looproute Wezep
De looproute in Wezep is 6,5 kilometer lang. De route is volledig verlicht en kan zowel wandelend als hardlopend afgelegd worden. “De route loopt door heel Wezep, dus iedereen kan altijd ergens in de buurt instappen. Bij het Agnieten College en dokterspraktijk de Meidoorn staan informatieborden. Ook op de website van de Gemzen is na de opening de route te vinden met een filmpje en een GPX bestand”, aldus Wim.
De route kruist onderweg ook de recent geopende Kwiekroute en de QR Fit route. Een bewuste keuze legt Wim uit: “Doordat de routes elkaar raken, maken we de wandelaars of hardlopers bekend met de verschillende beweegroutes in ons dorp.”

QR Fit route
De QR Fit route is een route van maximaal twee kilometer door Wezep Noord. Langs de route zijn 10 palen geplaats waarbij je een QR code kan scannen. De code laat een filmpje zien van een uit te voeren oefening. Rudolf Huberts is als buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek betrokken geweest bij de realisatie: “Het mooie is dat de oefeningen op drie niveaus zijn uit te voeren en dus voor alle leeftijden interessant. Ook veranderen elke dag de oefeningen achter de codes, je hebt dus elke dag een andere work-out.”
Ook in Oldebroek is een route aangelegd, zegt Rudolf: “Deze loopt door het Hullenbos en over de buitensportaccommodatie in Oldebroek. Hier organiseren we volgend jaar een try-out, maar de route is al wel te gebruiken. Als je de QR Fit app downloadt, kun je direct aan de slag”.

De routes zijn tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de gemeente Oldebroek, het Lokaal Sportakkoord Oldebroek, Plus van den Hoven, het Rabofonds en de bedrijvenkring Oldebroek.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland