header-oldebroek-voor-mekaar

Vrijwilligers zijn onmisbaar. In verenigingen, sportclubs, de zorg of de buurt zetten zij zich in voor verschillende activiteiten. Ook zijn zij vaak een hulp voor naasten die zichzelf niet goed alleen kunnen redden. Daarom ondersteunt de gemeente Oldebroek vrijwilligers op verschillende manieren waar wij graag meer bekendheid aan geven.
Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg presenteerde tijdens de Sportverkiezingen afgelopen vrijdag een infographic. Hierin is samengevat hoe de gemeente het doen van vrijwilligerswerk stimuleert en ondersteunt. De digitale versie van deze infographic en de informatie kunt u hier vinden.

”Oldebroek is een actieve en maatschappelijk betrokken gemeente. Ik heb enorm veel waardering voor de vele vrijwilligers die onze gemeente rijk is. Hun belangeloze inzet voor dorpsgenoten is van onschatbare waarde; het geeft de gemeenschap kleur, zorgt voor verbinding en vertrouwen in elkaar. Dat we vrijwilligerswerk zo belangrijk vinden, vertaalt zich door in ons beleid. Zo passen we regels aan die het doen van vrijwilligerswerk belemmeren, leggen we verbindingen tussen organisaties en faciliteren wij met bijvoorbeeld een vrijwilligersverzekering en een gratis Verklaring Omtrent Gedrag. Ook kennen wij in onze gemeente  een speciale waardering in de vorm van een erepenning of Oldebroek voor Mekaar-beeldje.”, aldus wethouder Vos.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland