header-oldebroek-voor-mekaar

Op 15 en 16 maart loopt ook Oldebroek weer warm voor NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Veel inwoners steken een dagje de handen uit de mouwen voor een organisatie, club of vereniging in hun buurt. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg verzorgt op 15 maart rond 9.00 uur de aftrap van NLdoet bij VSCO’61 in Oosterwolde. Dit doet zij samen met Oldebroekse leerlingen van het Oostenlicht en de vrijwilligers van deze voetbalvereniging.

Verschillende Oldebroekse organisaties bieden tijdens NLdoet klussen aan. Op www.nldoet.nl is hiervan een overzicht te vinden en kan men zich voor een klus aanmelden.

Wethouder Vos: “De insteek van NLdoet is dat iedereen zo kan ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Je inzet wordt dan ook zeer gewaardeerd, want NLdoet is voor organisaties een mooie kans om klussen geklaard te krijgen. Op die manier iets betekenen voor anderen is natuurlijk niet afhankelijk van het weekend in maart; NLdoet kan het hele jaar door. En dat gebeurt ook. Oldebroek kent vele vrijwilligers en daar ben ik trots op. Op alle inwoners die tijdens NLdoet een helpende hand bieden, maar natuurlijk en vooral ook op iedereen die zich op andere momenten in het jaar inzet.“

NLdoet het hele jaar rond
Net als voorgaande jaren gaan de collegeleden ook aan de slag bij een lokale organisatie. Dit jaar niet precies op de NLdoet-dagen maar een week eerder; want NLdoet kun je het hele jaar doen. Op dinsdag 12 maart helpen de collegeleden de vrijwilligers van de Voedselbank Oldebroek-Elburg met het inpakken van de voedselpakketten.

Daarnaast helpt wethouder Bob Bergkamp op zaterdag 16 maart met het opknappen van de Oude Begraafplaats in Wezep.

Oranje Fonds
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Deze stichting versterkt projecten in ons land die mensen echt met elkaar verbinden. Dat doen zij met geld, aandacht en advies.

Vrijwilligers vacaturebank
Inwoners die zich graag vaker willen inzetten voor een ander, of op een ander moment, kunnen kijken op de online vrijwilligers vacaturebank: www.vrijwilligersvacaturebankoldebroek.nl. Op deze website is een gevarieerd aanbod aan vrijwilligersfuncties in de gemeente Oldebroek te vinden.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland