header-oldebroek-voor-mekaar

Afgelopen zaterdag 10 juni was de tweede editie van het Zomerfestival Oldebroek, georganiseerd door de gemeente Oldebroek op het Raadhuisplein. De organisatie kijkt terug op een zonnig en geslaagd feest met veel bezoekers. Inwoners, ondernemers en gasten van de gemeente Oldebroek genoten van heel veel muziek, zang, (kinder)spel en hapjes en drankjes van lokale cateraars. “Het was een feestje om iedereen samen te brengen. Om te kijken naar de fantastische optredens, te proeven van de lokale lekkernijen en maar liefst negen inwoners te verrassen met een erepenning. Een kers op de taart van een heel geslaagde dag!”, aldus burgemeester Tanja Haseloop – Amsing.

Programma
Het Zomerfestival is een initiatief van de gemeente Oldebroek. “Samen genieten en beleven. Samen herinneringen maken, en dat onder het genot van een hapje en drankje. Zo had ik het festival voor ogen, en zo was het ook!”, aldus de burgemeester. Alle bezoekers konden rekenen op drie muntjes, zo voelde iedereen zich welkom. Het programma was dit jaar rijk aan muzikale optredens. Van Shantykoor tot kinderkoor en van slagwerk tot rap. De bezoekers hoefden zich geen moment te vervelen. Was het podium even leeg van artiesten, dan waren er winnaars van de kleurwedstrijd, een toespraak van de burgemeester of uitreiking van erepenningen.

Lokale bijdrage
De muzikale invulling werd verzorgd door Jong VLS, Concordia, Vocal Match, Annefleur, de Mulderssingers, de Merels en The Thundercats. Hapjes en drankjes konden genoten worden bij de stands van Kokki’s Zuiderzeecafé, Groenteboer Kwakkel, Alberto’s ijs, Vleugje van Fen en slagerij Van den Berg. Voor kinderen was er genoeg vertier in en rondom de kindertent met de kleurwedstrijd, de zeepbellenshow en het springkussen. Inge Kamp, met typetje Hendrikje, verzorgde een humoristische bijdrage onder andere als hulpje van de burgemeester.

Foto’s zijn gemaakt door Jack Aalderink

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland