header-oldebroek-voor-mekaar

‘Wij brengen gezinnen en betrokken burgers met elkaar in contact’
Oldebroek – Centrum voor Jeugd en Gezin Oldebroek is gestart op 1 september 2017 met ‘Steun voor Mekaar’. Hierbij brengt de organisatie gezinnen die behoefte hebben aan extra ondersteuning in contact met betrokken burgers.

‘Met Steun voor mekaar willen we vanuit het CJG mensen nog meer motiveren om naar elkaar om te zien’, zeggen initiatiefnemers Weynie Spijkerboer en Wendy Klomp van CJG Oldebroek.
‘Oldebroek is een betrokken gemeente. Mensen, kerken en organisaties willen, mede dankzij Oldebroek voor Mekaar, graag iets voor een ander doen. Hulp voor gezinnen wordt echter vaak ad hoc ingezet en is in veel gevallen gericht op mensen die al bij hen in beeld zijn. De groep gezinnen die behoefte heeft aan een steuntje in de rug is groter. CJG springt in dit gat en gaat gezinnen en betrokken burgers (vrijwilligers) aan elkaar matchen’, vertellen ze.

CJG

CJG Oldebroek wil de draagkracht-draaglast balans van de gezinnen in stand houden en tijdig herstellen. Dit kan op een praktische en laagdrempelige manier. Door een gezin dat de taal nog niet goed spreekt te koppelen aan iemand die het leuk vind om met de kinderen te lezen, of iedere week iets leuks doet met een autistisch kindje zodat zijn of haar moeder even op adem kan komen.

Ook kunnen we een vader in contact brengen met iemand waarmee hij kan sparren over hoe hij beter contact kan maken met zijn kind of op welke manier hij en zijn vrouw hun puber los kunnen laten. ‘Daarnaast is behoefte aan mensen die samen met een gezin een kijken wie er vanuit het netwerk kunnen meedenken of ondersteunen. Wie vinden het ook belangrijk dat het goed gaat met het gezin?’, leggen ze uit.

Volgens de CJG-medewerkers vinden gezinnen het soms moeilijk om hulp te vragen. ‘Terwijl extra ondersteuning (eventueel naast professionele hulp) gezinnen heel veel kan opleveren. Bovendien is het zo dat veel betrokken burgers het fijn om iets voor een ander te betekenen. Als CJG brengen we deze partijen graag met elkaar in contact en begeleiden we hen bij het maken van een concreet plan.’

CJG Oldebroek zoekt gezinnen en betrokken burgers (vrijwilligers). Het CJG zorgt na aanmelding voor een match, ondersteunt bij het maken van een familiegroepsplan en begeleidt de betrokken burger. Aanmelden of meer informatie over Steun voor Mekaar: info@cjgoldebroek.nl of
038-7999008

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland