header-oldebroek-voor-mekaar

Henri Pruim ontvangt erepenning tijdens ‘zijn’ Schapenmarkt

Woensdagochtend 13 september ontving de heer Henri Pruim de Oldebroeker Erepenning uit handen van burgemeester Tanja Haseloop – Amsing. De heer Pruim ontving de erepenning vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor onder meer de Schapenmarkt Oldebroek, de brandweer, muziekvereniging Concordia en in de hulpverlening.

De heer Pruim heeft op veel verschillende plekken als vrijwilliger een bijdrage geleverd aan de maatschappij en aan de gemeente Oldebroek. Burgemeester Tanja Haseloop gaf in haar toespraak aan dat hij zich onvermoeibaar inzet: “De heer Pruim houdt niet van stilzitten en afwachten, maar van oppakken en uitvoeren.”

Foto Jack Aalderink

Maatschappelijke inzet
Voor de Schapenmarkt Oldebroek zet de heer Pruim zich al vele jaren met hart en ziel in. Waarvan de laatste 7 jaar in de rol van voorzitter en kartrekker. In 2014 is de heer Pruim als vrijwilliger voor Global Aid Network (GAiN) gaan werken. Deze organisatie zamelt veel hulpgoederen in voor vluchtelingen. Ook ging hij onder meer mee met hulpmissies naar Servië, Irak en Lesbos. Voor de plaatselijke brandweer zet de heer Pruim zich al een kleine 25 jaar in. En voor muziekvereniging Concordia Oldebroek doet hij dat al meer dan 20 jaar, zowel als bestuurslid en organisator als uitvoerder van vrijwilligersacties.

In het zonnetje 
Vanwege zijn langdurige inzet werd de heer Henri Pruim in het zonnetje gezet tijdens de opening van de Schapenmarkt Oldebroek. De gemeentelijke erepenning kan worden toegekend aan inwoners die zich op een bijzondere manier inzetten voor onze gemeenschap. “Deze onderscheiding is vanuit de samenleving aangevraagd en het college heeft hier unaniem positief op besloten”, aldus burgemeester Haseloop. Als extra verrassing ontving de heer Pruim de muziekmars ‘Concord’ uit handen van de burgemeester, namens Concordia en de Schapenmarkt. Het muziekstuk wordt officieel uitgebracht en zal gespeeld worden tijdens concerten en bijvoorbeeld Koningsdag. “Deze mars is gecomponeerd door dirigent Marten van der Worp uit Zwolle als ode aan uw vrijwilligerswerk en de toekenning van de Oldebroeker Erepenning. Van harte gefeliciteerd!”

Foto Jack Aalderink
logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland