header-oldebroek-voor-mekaar

Jeugdgroep De Greune Knuppel bracht € 5.000,- bij elkaar om meer openbare AED’s in de gemeente te plaatsen. De gemeente verdubbelde dit bedrag. Samen met burgemeester Hoogendoorn onthulden de jongeren de eerste van vijf nieuwe AED’s bij het Agnieten College in Wezep.

De jeugdgroep bestaat uit ongeveer 15 jongens en meisjes uit Oldebroek en Oosterwolde. De meeste leden werken. De groep wilde zich inzetten voor een goed doel en vond dat er te weinig automatische externe defibrillatoren (AED’s) waren in Oldebroek. Met een AED kan iemand met een hartstilstand gereanimeerd worden.

Geld verzameld met feesten
De Greune Knuppels organiseerden een gezellig feest om het geld in te zamelen en wisten daar een groot aantal sponsors voor te vinden. Burgemeester Hoogendoorn onthulde samen met de jongeren de eerste nieuwe AED: “Ik vind het fantastisch dat deze jongeren zich zo hebben ingezet voor dit belangrijke doel. Daarom heeft de gemeente besloten de opbrengst te verdubbelen tot € 10.000,-. Zo zorgen we samen voor vijf nieuwe AED’s die altijd toegankelijk zijn. De Greune Knuppel heeft het slim gedaan: iets leuks organiseren en daarmee iets moois doen. Zo is Oldebroek voor Mekaar leuk en nuttig!”

Bron: persbericht gemeente Oldebroek.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland