header-oldebroek-voor-mekaar

De gemeente Oldebroek kondigt met trots de allereerste editie aan van de “Noord Veluwe in 1 dag schoon” challenge. Deze grootschalige opruimactie vindt plaats op woensdag 11 oktober 2023 en belooft een dag te worden vol betrokkenheid, bewustwording en actie. Het doel is gemeenten Harderwijk, Oldebroek, Elburg en Nunspeet schoner te maken dan ooit te voren.


Prominente aanwezigheid
De bekende influencer Milan Knol zal aanwezig zijn om de actie te ondersteunen. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders van verschillende gemeenten deelnemen aan dit belangrijke initiatief. Wethouder duurzaamheid Beerd Flier zal het Oldebroekse college vertegenwoordigen bij de kick-off.


Duizenden deelnemers
Bij de challenge worden duizenden deelnemers verwacht, waaronder scholieren, bedrijven en vrijwilligers uit Harderwijk en omliggende gemeenten. Iedere klas, bedrijf of groep vrijwilligers krijgt een eigen stukje Harderwijk toegewezen om schoon te maken. Via een speciale app kan men foto’s maken van het gevonden afval. Voor elke 10m2 afval ontvangt het goede doel naar keuze 0,11 euro. De scholen vallen zelf ook onder de goede doelen.

Bron persbericht gemeente Oldebroek

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland