header-oldebroek-voor-mekaar

Wie heeft het beste idee om mensen mee te laten doen?
Heeft u een goed idee om meer om te zien naar naasten die dat nodig hebben? Een idee om mensen die (nog) niet vanzelf meedoen te betrekken bij bijvoorbeeld de buurt, de kerk, de vereniging? Elk idee om de drempel tot contact te verlagen is welkom! Dien uw idee in en maak kans op een geldbedrag waarmee u dit idee kunt realiseren.

Iedereen kent wel iemand die contact en aandacht nodig heeft, maar dat niet zo gemakkelijk krijgt en er ook niet om vraagt. Veel mensen voelen zich daardoor eenzaam. De eerste stap zetten in het maken van contact is lastig, iemand moet dat zelf doen. Maar we kunnen daar allemaal wel een uitgestoken hand bij bieden. Deze prijsvraag is bedoeld om dat te stimuleren en om mooie voorbeelden te laten zien.

Doet u mee?
Tot en met 21 september 2017 kunt u uw idee voor het tegengaan van eenzaamheid indienen via www.oldebroek.nl/prijsvraageenzaamheid.

Prijzen

Een jury beoordeelt alle inzendingen. Voldoet uw idee aan de voorwaarden? Dan heeft u grote kans dat er een prijs beschikbaar komt. De eerste prijs wint € 3000,- om het idee te realiseren, de tweede € 2000,- en de derde € 1000,-. Daarnaast biedt de gemeente in samenwerking met Spectrum ondersteuning en advies bij de opstart hiervan.

Bekendmaking winnende ideeën

De bekendmaking van de winnaars gebeurt in de ‘Week tegen Eenzaamheid’ (donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober). Op donderdag 28 september is iedereen van harte welkom bij de feestelijke bekendmaking en prijsuitreiking in de Talter in Oldebroek van 17.00 tot 19.00 uur.

Informatie en inspiratie

Meer informatie over de wedstrijd, zoals de voorwaarden, kunt u vinden op www.oldebroek.nl/prijsvraageenzaamheid. Hier staan ook voorbeelden van ideeën en initiatieven.

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland