header-oldebroek-voor-mekaar

Op woensdagavond 28 juni bezochten ruim 100 belangstellenden de informatiemarkt Buurtmidden in MFC De Brinkhof in Wezep. Een mooie opkomst met veel enthousiaste wijkbewoners en projectleiders. De markt bestond uit diverse standjes, waar veel te zien was over de ontwikkelingen die spelen in het gebied Buurtmidden.

Met elkaar in gesprek
Voor belangstellenden was de informatiemarkt een mooi moment om in gesprek te gaan met de vertegenwoordigers van alle ontwikkelingen. Wethouder Vos: ‘’Ik ben blij om te zien hoe enthousiast deze informatieve markt is ontvangen. Niet naast elkaar, maar met elkaar werken we graag samen aan woon-, werk- leef en speelplezier voor jong en oud, met oog voor zaken als energie, klimaat en gezondheid.’’ Er was veel te zien over de ontwikkelingen in het gebied, wat leidde tot goede discussies en gesprekken met betrokken inwoners.

We doen het samen in Buurtmidden
Bezoekers konden actief hun ideeën delen over de beweeg- speel en ontmoetplekken. CBS de Rank presenteerde hun nieuwbouw. Zij maken deel uit van de ontwikkeling ‘Onderwijs en Kind Campus’ samen met de Uilenhorst, het Agnieten College en de kinderopvang. De plannen voor de herinrichting van de huidige schoolterreinen werden gepresenteerd. Ook zijn er verschillende ideeën voor het tussengebied (de campus) tussen de scholen voorgelegd, uiteraard met mogelijkheid tot meedenken. Daarnaast waren vertegenwoordigers van ontwikkeling op de Buurskamp en seniorenwoningen Singelhof aanwezig om de ontwikkelingen voor de nieuwbouw te laten zien. De wijkraad Wezep-Noord en jongerenwerk luisterden aandachtig naar de bezoekers. Ook de tuincoach en energiecoach van het nieuwe Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe vertelden vol enthousiasme aan bewoners wat ze voor hun kunnen betekenen in adviesgesprekken.

Hoe verder?
Bezoekers konden hun ideeën delen over meerdere ontwikkelingen. Deze inbreng nemen de projectleiders mee. In het najaar worden inwoners van Buurtmidden per brief hierover geïnformeerd.

Meer informatie
Meer lezen over de ontwikkelingen in Buurtmidden? Kijk dan op www.oldebroek.nl/buurtmidden.

Bron bericht en foto persbericht gemeente Oldebroek

logo provincie gelderland

Dit platform OvM online is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland